Střevní potíže

Minulý týden se mi brzy ráno začal zvedat z ničeho nic zaludek, ztrácela jsem, nemohla jsem do sebe dostat ani sklenici vody. Okamžitě to vyšlo ven. Potom v poledne jsem si dala hermankovy čaj a už jsem měla max průjem. Druhý den už jsem měla jenom ten wc problém. Od té doby mam stazeny zaludek, málo jim. A teď už 2 den po obědě v práci (servirka) mam nafouknute bříško plynama a do sebe už pak nic nedostanu. Pár nevolnosti, unavenosti. Přestala jsem pít alkohol a nejim nepotřebné věci. Využívám už 6 let antikoncepci. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Aneto,
dle popisu se mohlo jednat o tzv. gastroenteritidu, zánět žaludku a střev nejčastěji po špatném jídle. Podráždění žaludeční sliznice může přetrvávat i týden po infekci a s ním i příznaky, které popisujete. Každopádně kontrola praktickým lékařem je určitě namístě, ten vás vyšetření a dle potřeby indikuje potřebná vyšetření (krevní odběry, stěr ze stolice, ultrazvuk žaludku), event. doporučí probiotika či např. espumisan.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Síla ananasu poráží nejen varixy
Články: Síla ananasu poráží nejen varixy
Toto sladké exotické ovoce...
Protikuřácký zákon – o důvod víc, proč přestat kouřit
Svědění - aktuální téma nadcházející letní sezóny
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Boříme mýty o křečových žilách
Články: Boříme mýty o křečových žilách
Objevily se u vás křečové...
Křečové žíly trápily už Kleopatru
Články: Křečové žíly trápily už Kleopatru
Pokud si myslíte, že...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: