Střevní potíže

Dobrý den pane doktore, od března jsem po operaci žlučníku.Vzhledem k tomu, že jsem stále trpěla nadýmáním a bubláním ve střevech, podstoupila jsem vyšetření na CT, kde byl jen nějaký neurčitý nález na slezině.Po třech měsících jsem byla na kontrolním ultrazvuku a všechno bylo v pořádku.Ráno si beru 1 ampuli probiotik a večer 1 ampuli Psyllia.Snažím se jíst malé porce a častěji.Protože jsem měla něco podobného před loňskými vánocemi, přičítala jsem to žlučníku, který mám nyní vyoperovaný, ale přesto jsem navštívila lékaře.Dostala jsem Lexaurin, že je to stres. Je možné, že před svátky propadám v tomto věku stresu, nebo mě doporučíte ještě jiné vyšetření?Kolonoskopii jsem měla před 3 lety a v pořádku.Ráda bych slyšela váš názor, jestli není možné, že jsem začala mít alergii třeba na lepek atd.a jestli jsou možná vyšetření.Děkuji Libuše

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bohužel nekdy se ani operací žlučníku potíže s trávením nevyřeší a ony přetrvávají, říká se tomu postcholecystektomický syndrom. Pokud potíže trvají, radila bych vám navštívit odborníka na nemoci střev -gastroenterologa a poradit se s ním, je v jeho kompetenci udělat vám i testy na celiakii a mnohé jiné. Role stresu je jistě možná, ale nejprve se musejí vyloučit příčiny přímo ve střevech. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: