Střevní potíže, neléčené roupi

Dobrý den, můj problém je takový, že mám přes 10 dní průjem a nemohu se ho zbavit. Brala jsem prášky od pani doktorky a ty také nepomohly. Brali mi krev a zjistili zvýšenou hodnotu bilirubinu 70 %. Chci se tedy zeptat zda to může být problém v játrech nebo zda to může být nemoc po roupech, na které jsem v minulosti trpěla a dokonce jsem s tim ležela v nemocnici. Zhruba před rokem jsem je měla, ale neléčila jsem je protože žádný svědění jsem neměla. Od té doby mě začalo pobolívat až píchat na levé straně pod žebrem. Může to být tedy tento problém?kdyby ano, jak by probýhalo vyšetření? Předem děkuji za odpověď a pomoc.

Odpověď odborníka:

Lenko. Akutní průjmové onemocnění může a zpravidla trvá několik dní až týden, ale jako akutní jej bereme i tehdy, když trvá do 14 dnů. Pokud by trval průjem déle než 14 dní, pak je třeba pátrat i po jiné než infekční příčině. Hodnota bilirubinu 70% nevím přesně, co značí, hladina bilirubinu se vyjadřuje v jiných jednotkách. Nepíšete, co jste dostala za léky a jaká další vyšetření byla provedena, takže informace nemám k dispozici úplné. Průjem při nákaze roupy bývá vzácný. Pokud by Vás průjem trápil déle, pak by bylo vhodné provést laboratorní krevní vyšetření, dále vyšetření stolice na přítomnost možného infekčního činitele (včetně roupů) a ultrazvukové vyšetření břicha. Výsledky by měl zhodnotit a případnou léčbu navrhnout nejlépe gastroenterolog. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: