Střevní viróza

Před třemi týdny sem se ráno vzbudil s teplotou a průjmem přes den sem měl zimnice a bolela mě hlava. Druhý den ráno už mi bylo lepe jenom sem měl průjem a od té doby už 3 týdny trpím únavou, podrážděností, po každěm jídle se mi uděla těžko a občas mám průjem. Byl sem na kontrole u doktorky, která mně po shlédnutí krevního obrazu řekla, že nemám zánět a jen mám nižší tlak. Během dne se u mě vystřídá několikrát pokles nálady až deprese s bolestí břicha pod žebry a pak to přejde a uleví se mi Nejhorší je to ráno a kolem poledne. Většinou večer je mi dobře ale další den od znovu. Stolici mám do žluta. Piju bylinkové čaje a užívám hylak forte. Děkuji za případnou pomoc.

Odpověď odborníka:

Dlouhodobé užívání Hylaku Forte, není-li k tomu důvod, není vhodné. Co se střevních obtíží bych Vám doporučila na 2-3 dny dát dietu. Pít 3 litry tekutin denně minimálně. A na 3 dny dát 3x2 tbl černého uhlí. Můžete i po tu dobu pít 2 šálky slabého pelyňkového čaje. Je dost hořký i tak. Pak pomalu zkusit zatížit stravou. Co se týče psychiky, může se jednat o samostatný problém, nesouvisející se zažíváním. Jen se tím mohl vyprovokovat. Doporučovala bych Vám obrátit se na praktického lékaře. A ev. i nasazení léčby.
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x