Strie

dobrý den, mohu mít jako 21letý kluk bývalý fotbalista strie na stehnech a lýtkách pouze z toho, že svaly trochu polevily a nejsou tak pevné jako bývaly před 6 lety kdy jsem hrál aktivně? protože váha se mi nezměnila a obvod stehen a lýtek taky za posledních 6 let výrazně ne. Jen prostě cítím, že i když mám sílu v nohou tak prostě nohy nejsou tak pevné jako byly....a ještě jeden dotaz jsou stehna s obvodem 63cm u sportovce normální ? nebo bych měl zhubnou. (měřím 188 cm a vážím 78kg)

Odpověď odborníka:

1) Na strie nárok máte, ale k porušení kolagenních vláken došlo pravděpodobně již během sportování, nesouvisí to s ochybnutím svalů. Pokud by se stav zhoršoval i bez nárůstu hmotnosti či objemu, navštivte pro jistotu endokrinologa. 2)Co se týče obvodu stehen, to nejsem schopna posoudit. Můžete se obrátit na sportovního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Články: 10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Máte kvůli bolestem problém...
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
Močové kameny
Články: Močové kameny
Močové kameny, urolitiáza...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: