Stroptococus

Dobrý den, mám na Vás dotaz. UŽ 3 roky marně bojuji se strepcocem v krku. V roce 2009 mi začali problémy s kolísavým tlakem, ale většinou se držel ve vyšších hodnotách s dalšími příznaky, jako je bušení srdce a vysoký tepl. Po dlouhé době se podařilo tlak stabilizovat. Mezi tím mi byl v krku ojeven streptococus p. a zlatý staphylococus. Nasazena antibiotika. Ale zdravotní stav se stále nelepšil - při jakékoliv činnosti i jen ve stoje jsem se neskutečným způsobem potila především na hlavě. Objednala jsem se na imunologii, kde mi byly zjištěny plicní chlamydie - nasazena antibiotika - další krevní testy byly už v pořádku, pouze vyšíí FW. A od té doby je to stále stejné - FW většinou okolo 30/60, CRP 5-16. A jakmile se ochladí, tak mám bolesti v krku a po výtěrech je strepcocus v krku. V roce 2011 jsem byla léčena 5x antibiotiky. V roce 2012 mi byl zjištěn Heliobacter pyr. v žaludku - opět antibiotika, během 24 hod. od nasazení jsem dostala velký zánět průdušek s vysokými teplotami. To bylo přelom březen-duben. Od té doby jsem měla zánět v levém oku, po 6-ti týdnech ve druhém oku a během léčby druhého oka se mi vytvořil červený flek na tváři a oční lékařka mně odeslala na kožní, kde mi opět nasadili abntibiotika, že mají podezření na růži. To je 14 dní, co jsem je dobrala. Minulý čtvrtek mne začalo bolet v krku po návštěvě ORL odstraněn čep z mandle, udělán výtěr a opět mám penicilin. Streptococus. Teploty nejsou, občas při velké únavě zvýšená teplota, ale většinou mám teplotu při malé fyzické námaze okolo 35,4 - 35,8. Prosím o radu, už nevím, co mi je a hlavně bych chtěla "fungovat" jako kdysi. RTG. plic, dutin, zubů, sono břicha, ledviny vše ok. Krevní rozbory kromě FW a CRP jsou ok. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se vracejí streptokokové infekce, doporučovala bych zkusit autovakcínu vyrobenou z kmene , který se přímo vykultivuje z výtěru nebo nasadit bakteriální lysáty, které mají podobnou funkci - tedy zvýšit obranyschopnost organismu. Pokud by se infekce i nadále opakovaly, dop. bych několika týdenní podávání Pendeponu , alespoň 3 dávky. Měla byste dlouhodobě užívat probitika k obnovení přirozené slizniční flory, která může být opakovaným podáváním antibiotik narušena. Vyloučit by se měla také alergie, neléčená alergie může být také příčinou opakujících se zánětů.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: