Struma

Dobrý den, mám strumu, jsem kvůli štítné žláze pravidelně kontolovaná, kdysi jsem ji měla hyperaktivní, nyní TSH v pořádku. Jsou na ní nějaké cysty, ty se ale nezvětšují, takže jen chodím na kontroly a žádné léky neberu. Chci požádat o odpověď, zda a event. za jakých podmínek struma může vymizet. Jím 2x týdně ryby (filé, sardinky apod.), občas piju Vincentku, krk je stále stejně oteklý. Velmi děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, struma je zvětšení štítné žlázy, ale pokud máte TSH v normě, není ze zdravotního hlediska důvod ke znepokojení, pokud vám vadí hledisko estetické, můžete se domluvit s endokrinologem na jejím chirurgickém odstranění. Zmenšení spontánní je málo pravděpodobné. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: