Styk nechráněný

Kamarad mel nechraneny sex s prostitutkou, v jeden vecer 2 souloze, kazda trvajici v prumeru asi 3 minuty. Dale 4. den po soulozi dostal chripku (ryma, kasel, mirne poceni). Statisticky v prumeru - jak hodne rizikovy je pro muze prenos hiv z infikovane zeny na nej v teto situaci nahodneho sexu? Je pro prenos nutna nejaka urcita doba pohlavniho styku? Muzou vyse zminovane priznaky chripky znamenat nakazu jiz po 4 dnech od rizikoveho sexu? Dekuji za odpovedi.

Odpověď odborníka:

Inkubační doba u HIV je 2-6 týdnů, tedy to je doba od kontaktu s nemocným do vzniku prvních příznaků, tedy pokud se 4 dny po styku objeví chřipkovité příznaky, pravděpodobně se nejedná o HIV. Délka styku na přenos však vliv nemá. Rizikový je ale každý nechráněný styk, nelze říci procentuelně. Doporučuji příště použití kondomu. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kouření zpomaluje růst u chlapců
Články: Kouření zpomaluje růst u chlapců
Během čtyř let průměrný...
Rektoskopie
Články: Rektoskopie
Rektoskopie je endoskopická...
Uzlina
Články: Uzlina
Mízní uzliny, také...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: