Styk v těhotenství

Dobrý den, mám po dvou potratek jeden ve 12tt druhý v 7tt třetí mimoděložní.Zjištěný lehce antifosfolipidový syndrom.Jelikož mám už jen jeden vejcovod tak to teď pul roku nejde tak jsme to už chtěli urychlit a šli jsme do IVF programu.Je mi 30let manzelovi 33.Pokoušíme se 2roky.Chci se zeptat zda při stymulaci je byť jen malé riziko při styku či byť jen orgasmu dojít k uvolněni předčasném folukulů ještě před odběrem?S tím souvisí i druhý dotaz v případě těhotenství by styk ani orgasmus neměl být minimálně do 12tt kvůli roziku byť malého potratu?Z jakého důvodu by se to nedejbože mohlo stát?Po IVF je těhotenství brané jako rizikové i když my otěhotnět přirozeně můžeme, ale rizikové ho budu mit už kvůli té srážlivisti krve.Děkuji hezký den

Odpověď odborníka:

Při styku nemůže dojít k předčasnému prasknutí folikulu, styk v graviditě je možný šetrnou formou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: