Styphylococus aureus

Dobrý den,asi před 3 týdny mi byl na ORL zjištěn staphylococus aureus na 3+ a mému 8 letému synovi také.Původně jsem na ORL šla kvůli tomu,že se mi můj i synovo nos nezdá,měli jsme ho neustále ucpaný a v něm krusty.Dostali jsme Staphylococcinum.Jenže já mám teď strach,jestli by neměla být léčba razantnější,protože mám na 16.8.naplánovaný císařský řez a bojím se komplikací,které by případně nevyléčený Staphylococus mohl napáchat.Poradíte mi,prosím? Iveta

Odpověď odborníka:

Pokud máte tuto infekci v ORL oblasti, nejste vy ani dítě během porodu ohroženo. Spíše po porodu se můžete stát přenašečem této infekce na novorozence. Razantnější léčba jsou především antibiotika, což v těhotenství není zcela ideální a navíc stafylokok bývá často vůči nim rezistentní. Úspěšnější bývá léčba autovakcínou, ale nějsem si jistá, zda by to v těhotenství nevadilo. Poraďte se ještě s ošetřujícím lékařem.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: