Subakutní flebitida vsp

Dobrý den, týden po porodu mi byla zjištěna subakutní flebitida VSP zasahující těsně k saphenopopliteální junkci. Bylo mi doporučeno nosit kompresivní punčochu a předepsán Zibor inj. 25000 UT/0,4ml dávkování 1x denně. Můj dotaz se týká injekčního podávání léku Zibor. V příbalové informaci se udává dávkování "Obvykle po dobu přibližně 5-9 dnů" mě byl předepsán na 8 týdnů, což je pro mě zarážející. Dále se v příbalové informaci píše, že dlouhodobé užívání může vyústit v osteoporózu (toho bych se nerada dočkala). Mám za sebou 12 injekcí. Doktorku jsem žádala o změnu léku, hlavně v podávání. Nejsem schopná si píchnout injekci, musela jsem poprosit přítele, který není vždy doma a jiné možnosti především o víkendech nejsou prakticky řešitelné. Doktorka mi nevyhověla s tím, že pokud chci kojit, není jiná možnost než injekční podávání tohoto léku. Opravdu není jiná alternativa? Nějaké prášky? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, myslím si, že pokud kojíte není jiná možnost. Jsou novější léky, ale ty se nesmějí podávat během kojení. Pokud máte subakutní flebitidu je délka léčby adekvátní. Jsou lidé, kteří jsou na injekcích dlouhodobě. Pokud budete užívat lék 8 týdnů, riziko osteoporózy je prakticky nulové.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Články: Známe bič na nadměrné pocení kdekoli na těle
Mnoho lidí si myslí, že...
Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Články: Tři typy reakcí na hmyzí bodnutí: víte, co kdy dělat?
Rozkvetlá louka lákající k...
Salmonelóza
Články: Salmonelóza
Salmonelóza je infekční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: