Subdurální hematom a možné následky

Dobrý den paní doktorko, před dvěmi léty jsem byl operován s chronickým subdurálním hematomem. Operace proběhla bez problémů a bez následků. Chodím na půlroční kontroly k neurologovi a doposud jsem se cítil výborně. Poslední dobou však pozoruji, že při hovoru zapomínám občas na vhodné slovo nebo zapomenu co jsem chtěl říci. Taktéž občas zapomínám o čem jsem se bavil např. s manželkou předešlého dne apod. Kromě občasného zatočení hlavy, zvláště při vyšší fyzické zátěži, jiné problémy nemám. Na CT jsem byl naposled před rokem a půl. Chtěl bych se zeptat, zda tyto příznaky mohou souviset s prodělaným onemocněním. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážený pane,chronický subdurální hematom je záležitost,která se po správném zaléčením,tedy operativním odstraněním jednorázově vyřeší a ne zanechá žádné následky.Vámi popisované potíže nejsou v souvislosti.Vámi popisované problémy jsou samozřejmé mozkového původu,jedná se buď o amnestickou afazii nebo néjakou poruchu paměti,opět nutné specifikovat neurologem s doplněním některými testy například MMSE Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: