Subfebrilie dlouhodobé

Dobrý den,můj doraz je trošinku komplikovanější,od září se potýkáme pořád s nějakými problémy u dvouleté dcerky. začalo to rektoskopii kde nam byl na per rectu nalezen fibrozni uzlik.Bylo to uzavřeno,histologické vyšetřeí provedeno nebylo. V prosinci byla objevea krev ve stolici,byla tudíž provedena rektoskopie znova. Vše bylo podle lékaře v pořádku,nic se nezměnilo,nezvětšilo,neřešil by to. Tím se to uzavřelo. Ale od ledna jsme začali pozorovat zvýšené teploty,zezačátku to bylo tak těch 37 ..37,1 a většinou večer,později ale teploty stoupaly až k 37,6 . byli jsme hospitalizování,ale jelikož došlo během hospitalizace k angině,tak nás propustili s tím že tu teplotu může mít takhle nastavenou. Nyní teploty odezněly,týden byl klid. Po náročných třech měsícíh. Bohužel ale ode dneška opět začly,a nyní večer jsem naměřila až 37, 9. Prosím Vás o radu jaké vyšetření mohu požadovat,na co mám právo,popřípadě jestli se dá považovat tak vysoká teplota za normální,když týden teploty neměla. Kdyby to tak přeci měla nastavené tak je má pořád ,a ne týdenní pauzu. Jsem ze všeho jíž unavená,doktoři to neřeší.V krevních testech byly pouze jednou sníženy neutrofily,po týdení kontrole zase ale narostly z 18 na 28. Tak to prý bylo v pořádku. Je pravda že malá méně pije,ale nezdá se mi že z toho by měla 37,9. Rýmu ani kašel nemá. Děkuji předem za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše dcerka by jistě měla být vyšetřena - především imunologicky a revmatologicky, zda v těle neprobíhá nějaký skrytý zánět. Jistě by také měla být vyšetřena moč Vaší dcerky. V těchto dnech je ale mnoho viroz, je tedy možné, že se teď seběhly dvě věci najednou a tentokrát se jedná o běžnou virozu - třeba ještě dostane kašel, rýmu nebo střevní chřipku. Dala bych to mu několik dní a pokud se u dcerky nic nerozběhne, jen budou přetrvávat zvýšené teploty, určitě se vypravte k dětskému lékaři. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Pytiriasis rosea Byla jsem na kožním s červenými skvrnkami a byla mi...
 
Kam dál
 
 
Oko
Články: Oko
Lidské oko je párový orgán...
Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Články: Sportujete? Měli byste znát svoji ideální tepovou frekvenci
Většina lidí provozujících...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Konec boomu elektronických cigaret?
Články: Konec boomu elektronických cigaret?
E-cigarety se staly v...
 Atopický ekzém u psů
Články: Atopický ekzém u psů
Stejně jako lidé mohou i...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: