Subfebrilie, imunita, zvýšené jaterní testy

Dobrý den, již od ledna letošního roku podstupuji ruzná vyšetření, začátkem roku jsem nejspíše přechodil nějakou virozu, obvodní mi napsala atb, problémy neustaly, byl jsme stále zahlenený a zustali mi zvýšené teploty, byl sem poslán na ORL, kde mi proplachovali dutiny, mel sem neustále zduřelou sliznici v nosní dutině, pan doktor mel podezření na alergii, na alergu mi po vyšetření sdělili, že mam alergii na bakterie, ale ne nijak závažnou, předepsali mi awamys ve spreji (s neurčitým efektem) a pro jistotu me poslali na imunologii, při první návštěvě mi udělali stěry z dutin, podle kterých meli připravit autovakcínu, při druhé navštěvě mi odebrali krev, a z výsledku usoudili, že autovakcínu je nutno odložit. v závěru pana doktora zní: recividují infekty dýchacích cest, neprokazujeme deficit humorální ani buněčné imunity. pozitivita antinukleárních protilátek (ENA, anti-Ro) zatím neurčeného významu ..zvýrazněné hodnoty v laboratorním vyšetření: ANA titr 1280(>>) IF Hep-2: jemne zrnitá jaderná fluorescence. ENA screening ELISA pozitiv., ENA specifikace ELISA: SS-A/Ro 60 155.9(>>) Revmat.faktor IgA 107.5(>>), revmat.faktor IgM 34.5(>>) .. tudíš ve finále se mnou nic nedělali, a čekalo se na další vyšetření, nedalo mi to, a zjištoval sem dále, nedalo se bežne fungovat, neustále sem nachlazený, a velmi náchylný k virozám, musel sem mít velmi často ulevy v práci, mel sem časté návaly horka, po probuzení sem mel teploty tesne pod 37°c, a behem dne se vyšplhají až na 37,4°, ale není to pravidlem, nekdy mam i dny lepší, teplota se meni z hodiny na hodinu, velmi mě to tíží .. po častém ležení doma s nějakou virozou sem si nejspíš blokl krční páteř, znáte to, takový to povalování u televize, už v minulosti sem stím mel problémy kvuli sportu, pády na hlavu a na krk byly velmi běžné, věnuji se bojovým sportum, píchá mě nekdy na hrudi, a nekdy a nekdy me bolí na plicích, muj stav je vážne velmi promenlivý, zminil sem se o tom obvodní doktorce a ta me poslala ne ravmatologii, a zároven mi poslala krev na jaterní testy, na revmatologii mi nebyly schopni nic říct, a jaterní testy byly zvýšené: ALT 1,20, AST 0,68, GMT 1,10, doktorka mi řekla at se vyhýbám alkoholu a at začnu držet jaterní dietu, pomerne striktne sem ji dodržoval a po zhruba 6 týdnech sem mel už pouze zvýšené ALT 1,29 .. po diete se stav na určitou chvíli zlepšil, ale ted v tom sem zas .. krom tehle potíží se mi často zduřují uzliny na krku, a od mala se léčím se štítnou žlázou (hypothyreosa), mnoho let sem bral euthyrox 50mg , a po letošní kontrole v srpnu mi euthyrox zvedly na 75 mg, momentálně mam z výsledku krve z listopadu na štítnou žlázu TSH:3,11 a FT4 volný 17,0, dalším problémem který me v posledních mesících trápí je problém se stolicí, všiml jsme si občasného hlenu, chodím často, a nemá moc pevnou konzistenci, jím zdravě, mam dostatek zeleniny a vitaminu .. k tomu všemu me trápí unava, dokážu podávat vysoké výkony při záteži, ale po skončení me to mnohem více vytíží než dříve .. jsem vyléčený kuřák od července, jen občas požívám marihuanu, alkohol od tech zvýšených jaterních testu nepožívám vubec ..po novém roce se chystám za prací do zahraničí, tak bych chtel mít tenhle problém vyřešený co nejdřív,problém je v tom, že daší imunologické vyšetření mam až v lednu, a jak na alergu, tak na revmatologii mi nejsou schopni nic říct pokud nepřijdu s papírem, tak bych chtel poprosit jestli je možné jeste nejaké vyšetření podstoupit které by mi objasnilo více muj zdravotní stav, přece jenom je doba špatná, a řádí tu mnoho chorob, tak nechci nic podcenit .. jaký máte na tyto mé problémy názor vy? :) .. předem děkuji, s pozdravem David

Odpověď odborníka:

Dobrý den Davide já bych ještě doporučila doplnit nasledující laboratorní vyšetření: chlamydia pneumoniae, Mycoplasma pneumoniae, EB virus ( Epstein Baarove virus - múže způsobit zvýšené jaterní testy, zvýčenou teplotu, zvětšené uzliny) Krevní obraz a rozpocet krevních buněk ( z řady bílých krvinek, krevních deštiček). sedimentace červaných krvinek - FW ( nevim jeslti jste mel vyšetřenou, Vzhgledm k tomu, jak i píšete, se desčlověk může potkat opravdu s jakoukoliv infekcní nemocí, doporučuji udělat i HIV protilátky. Bylo by vhodne doplnit i rtg plic Jestli budete mit jeste otázky, prosím neváhejte se na mne opět obrátit. S pozdravm a držím palce Dr. Čápová

MUDr. Gertruda Čápová
MUDr. Gertruda Čápová

Specializace: Pneumologie
Pracoviště: Privátní plicní ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Články: Letní čas – nepřítel vašeho srdce!
Nastavení hodin směrem k...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Články: Chemoterapie má výhody i nevýhody. Znáte je?
Pro a proti má každá léčba...
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Nevolnost při chemoterapii už dnešní medicína umí zvládnout
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: