Subileozní stav

Dobrý den pane doktore,před dvěma dny mě propustili z nemocnice,kde jsem byla týden pro subileozní stav.Podle lékaře,je tlusté střevo nějak zúžené.V posledním roce a půl jsem podstoupila 6 gynekologických operací a poslední byla před měsícem.Vše laparo.Bohužel i když dodržuji co mi lékař doporučil pořád mě levý bok a podbříšek bolí a na stolici bez projímadla jít nemůžu.Při poslední gyn operaci jsem měla nezhoubný nádorek v místě po levém ovariu přirostlý k nástěnnému peritoneu,poševnímu pahýlu a rektosigmoideu.Mohlo to mít souvislost s mými problémy při subileu a je možné,že se tyto stavy budou opakovat.Moc Vám děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Vaše problémy mohou souviset s prodělanými operacemi, kdy se mohly vytvořit srůsty. Pokud je podezření na zúžení tlustého střeva, doporučuji Vám vyšetření tlustého střeva - kolonoskopie, CT kolografie apod. S výsledkem bych konzultoval chirurga. Pokud je střevo zúžené (klidě i srůstem), subileozní stavy se mohou opakovat

MUDr. David Hoskovec
MUDr. David Hoskovec

Specializace: Chirurgie a traumatologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: