Subklinická hypothyreosa

Dobrý den, byla mi zjištěna subklinická hypothyreosa a zajímalo by mě, zda s touto diagnozou může být spojeno i zvýšené ochlupení (oblast břicha)....nikdy jsem jsem s tímto problém neměla, až poslední rok a půl (problém se štítnou žlázou zjištěn před necelým rokem)....taky se chci zeptat, zda to mám panu doktorovi na edokrinologii říct, nebo se spíše obrátit na paní doktorku na gynekologii?? Přeci jenom, je to "citlivé téma", tak si nevím rady. Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, zvýšené ochlupení s poruchou štítné žlázy nesouvisí. Zpravidla je dáno dědičnou dispozicí, ale poraďte se s gynekoložkou, může souviset i s poruchou vaječníků.

MUDr. Martina Přichystalová
MUDr. Martina Přichystalová

Specializace: Pediatrie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: