Subklinicka hypotyreoza

mala by som dotaz ci je este subklinicka hypotyreoza s hodnotamy: TSH-IRMA: 64,0 mIO/l, fT4: 9,4 pmol/l este uplne liecitelna alebo ju mam dokonca zivota na tabletkach a ci budem este vobec mat deti, z ohladu na to ze som zena ktora ma 27 rokov. Som nastavena na liecbu L-thyroxin 75, 1x rano nalacno.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, jaká je příčina hypothyreozy, takže jestli je porucha funkce upravitelná nebo ne vám jednoznačně neřeknu. Ale pokud se jedná o autoimunitní zánět štítné žlázy, tak s tím si zatím klasická medicína poradit neumí a je pro nás tedy nevyléčitelný. S graviditou by problém být neměl, pokud bude hladina thyroidálních hormonů v normě.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: