Subklinická hypotyreóza na podkladě autoimunitní tyreoiditidy

Dobrý den, byla mi zjištěna tato diagnóza, štítná žláza je ve stadiu pokročilé imunopatie. Potratila jsem v 8. týdnu těhotenství koncem října 2010 a po měsíci mi nastaly hodně výrazné a nepříjemné příznaky hypotyreózy - zimnice v horních končetinách,celková nevolnost, apatie,bolesti svalů. TSH mm 6,9,od 14.12.beru Euthyrox 50 mg 5-krát týdně a 2-krát týdně 100 mg. Příznaky začínají velmi pomalu ustupovat, prvních 14 dní léčby jsem musela brát Neurol na zklidnění napětí a neklidu a na ty zimnice. Za jak dlouho by měl nastat plný účinek Euthyroxu a hlavně vymizí tyto život obtěžující nepříjemné příznaky? Můžu pít v malém množství Vincentku pro přísun jódu (2 dcl denně)?Moc děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vymizení příznaků je individuální, ale mohla byste počítat, že tak za 3 měsíce by mohlo být všechno ok. Vincentku ani přísun jodu bych nepřeháněla, raději opatrně a ještě se přeptejte na tuto otázku vašeho endokrinologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x