Substituce po odstranění štítné žlázy

Dobrý den sem po úplném odstranění štítné žlázy a bezmála 3 týdny užívám letrox 150 a chci se zeptat,může způsobovat žaludeční obtíže,jestli to může být vyšší nebo nižší dávkou než je potřeba?děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tím, že se Letrox užívá nalačno, v ojedinelých případech může způsobit zažívací obtíže. V případě vážnější intolerance je možné zkusit navýšit dávkování tak, abyste mohl lék užívat po jídle (sníží se vstřebatelnost léku). To, jestli potíže souvisí s neadekvátní dávkou Letroxu lze vyoučit pouze laboratorní kontrolou - možné to je. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: