Suchá a svědivá kůže po aintibiotikach

Právě jsem ukončil 2 měsíční léčbu antibiotik a asi před týdnem mě začala svědit kůže u kořenu penisu a nyní jí mám suchou, taky mi začla plíseň na nohou a nechtů, beru probiotika, musím s tímhle problémem k lékaři nebo stačí nějaká domácí lečba pomocí masti a probiotik, nyní to mažu Canesten krémem a trochu to pomáhá, ale nevím jestli to bude stačit? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dlouhodobá léčba antibiotiky jistě může narušit přirozenou kožní mikrofloru a může dojít k rozvoji kvasinkové či plís´ˇnové infekce. Zatím to zkuste samoléčbou, pokud by se stav zhoršoval, navštivte kožního lékaře.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: