Suché lůžko po vytržení zubu

Dobrý den, již poněkolikáté využívám vaši poradnu a vždy jste mi poskytli dobrou radu. Je to již nějakou dobu co mi byla vytržena čtyřka nalevo nahoře a pětka napravo nahoře. po třech týdnech obě rány znovu "vyškrábány" kvůli přetrvávajícím boelstem a diagnoze suchého lůžka. První 4 dny jsem chodila na výměny chlumského drénů, potom co 5 dní mi lékař vkládal do ran hmotu repin. To vždy přineslo dočasnou úlevu. Nyní je to necelé tři týdny od vyškrábání ran a zlepšení je pouze minimální. Na kontrole jsem byla včera a prý už nemusím chodit na kontroly, že se vše hojí dobře a dr. nechal rány již otevřené. Je normální, že to pořád bolí? někdy mám i na den pokoj ale pak se to zas vrátí. Sice to už není bolest jako na počátku, která mi vystřelovaal do ucha, ale přesto je to bolest nepříjemná. Přitom ty rány opravdu vypadají dobře, růžové jako okolní tkáně, nejsou zarudlé,dle dr. dost granulační tkáně. jak dlouho to ještě může bolest? ( že by to byl jiný problém např. okolních zubů vedle vylučuji, jsou zkontrolované na prev. prohlídce včetně rentgenu)...jak je možné že suché lůžko tak dlouho bolí, i když se hojí hezky ??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, proč vám lékař nedoporučil brát na bolest ibuprofen ?Hojení suchého lůžka mohou bolesti doprovázet opravdu dlouho, ale vy trpět nemusíte, tabletky ibuprofenu jsou volně prodejné a krátkodobě absolutně neškodné. Bolest tlumte tabletkou a nedělejte si starosti s délkou jejího přetrvávání, to bolení po čase ustane. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-30 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: