Suché oko

Před týdnem mi byly aplikovány "špunty" do slzných kanálků. Přestože mě lékař ujišťoval, že je nebudu cítit, špuntíky mi vadí jak při dívání do stran, tak při mírném mnutí oka. V oku jsou i viditelné .. cca 1mm bulka. Jsou tyto reakce normální nebo mohou souviset s tím, že lékař měl problém mi špunty aplikovat z důvodu úzkých kanálků?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tyto pocity jsou normální, pokud dráždí zkuste, aplikovat lubrikancia. Do očí jste zatím dostala ty okluzorky dočasné na pár týdnů k návyku. Poté, pokud nejsou problémy, aplikují se trvalé. Na mnutí oka pozor, ať je nevyjmete. S pozdravem.

MUDr. Helena Štrofová
MUDr. Helena Štrofová

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Vidente Vinohrady s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: