Sucho v ústech

Dobrý večer. Dneska se mi stalo, že jsem mela strasne sucho v ústech. Pila jsem, ale jako by se nestalo. Sliny také skoro zadne. Trpím bohužel panickymi ataky a beru AD. Jsem kuřák. Též cekam na výsledky krve a rekt. steru vzhledem k dlouhodobe prujmove stolici, což se mi děje po vyndání žlučníku, cca 2.5 roku. Tak nevím, zda to muže byt příznak cukrovky nebo je to psychicke. Děkuji za radu Petra.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer Petro, děkuji za dotaz. Domnívám se, že u Vás mohlo dojít k dehydrataci vzhledem k průjmovité stolici a také pokud berete antidepresiva, sucho v ústech je jedním z nežádoucích účinků. Čili by se mohlo jednat o kombinaci těchto 2 faktorů. Zkuste zkonzultovat tento problém se svým praktickým lékařem, mohli byste zkusit změnit antidepresivum. Kouření suchosti v ústech jistě také neprospívá. Soudím, že o příznak cukrovky se nejedná, chcete - li mít však jistotu, diabetes se dá snadno odhalit pomocí krevních testů. Přeji Vám, at nad svým problémem brzy zvítězíte, s pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: