Sucho v ústech

Dobrý den, začala jsem nedávno brát na bolest v krku pastilky Drill a od té doby mám strašné sucho v ústech. V noci se i budím a jde těžko polykat. Chtěla jsem se zeptat jestli je možné mít z těchto léků tento vedlejší účinek i když to v příbalovém letáku není napsáno jako nežádoucí účinek. Pamatuji si, že když jsem si stříkala do krku před pár lety sprej Orofar budila jsem se se suchostí v ústech také, ale nebylo to tak hrozné.. Žádné jiné léky neberu.. Může se jednat o alergii na jednu z látek a nebo můžu brát tento lék dál? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená slečno Lucie, výrobce neuvádí sucho v ústech mezi možnými nežádoucími účinky. Doporučuji Vám změnit léčivý přípravek Drill za jiný a podle reakce se případně obrátit na alergologa. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: