Suchý kašel u dítěte

Chtěla bych se zeptat syna (2roky) už pul roku trápí často se opakující zejména noční suchý kašel. Je bez teplot s občasnou rýmou. Může to být cystická fibróza, když novorozenecky screening byl zcela v pořádku? Pred otěhotněním jsme měli s manželem genetické testy v pořádku a nikde v rodině toto onemocnění nemáme.

Odpověď odborníka:

Pokud všechna vyšetření na cystickou fibrózu byla negativní, možnost této diagnozy je prakticky nulová. Spíše se může jednat o rozvoj alergického onemocnění ( astma bronchiale). Doporučila bych vám vyšetření na alergologii. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelné kontroly prostaty vám můžou zachránit život!
Články: Pravidelné kontroly prostaty vám můžou zachránit život!
Karcinom prostaty je jedním...
Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Články: Co jste možná nevěděli o Crohnovi a kolitidě...
Nespecifické střevní záněty...
Propolis – stará léčivá látka v novém provedení
Články: Propolis – stará léčivá látka v novém provedení
Výjimečných vlastností...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Co je to Helicobacter pylori?
Články: Co je to Helicobacter pylori?
Od roku 1983, kdy Warren a...
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: