Sudeckův syndrom

Dobrý den, minulý rok jsem prodělal dvě operace kolene, kde mi doktor zjistil defekt na chrupavce a prý byla taky dost změklá, následovaly injekce s výživou pro chrupavku, ale stav se vůbec nelepšil. (nutno dodat, že jsem měl opravdu velké bolesti, nemohl jsem kvůli tomu ani spát, noha bolela při jakémkoliv pohybu/zátěži, ale napohled koleno vypadá úplně normálně, není oteklé, patela je krásně volná.). Chvilku na to jsem změnil doktora a čekala mě druhá operace, kde mi spravoval část menisku, ale po operaci opět stejné, nevysvětlitelné bolesti. Posílal mě na různé vyšetření a poté jsem z jeho zprávy vyčetl, že mám takzvaný Sudeckův syndrom. Ale nejsem si jistý, zda jsem to vydedukoval správně, doktor mi osobně vůbec nic neřekl, proto jsem vyfotil tu přiloženou zprávu od něj a chtěl bych Vás poprosit, jestli mi můžete říct, co se tam přesně píše, popřípadě jestli je léčba správná a jestli mohu udělat něco dalšího abych se konečně uzdravil. Tyto bolesti se objevily po první operaci, což už je rok zpátky a jediná věc, která mi aspoň trochu pomáhá, jsou kortikoidy vstříknuté přímo do kloubu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Ve zprávě se píše o podezření na na Sudeckův syndrom , jeho potvrzení může upřesnit scintigrafie skeletu. Pokud tento vzácný syndrom máte, jeho léčba je správná.Bude-li bez efektu je možno vyhledat ještě ambulanci bolesti, která tento syndrom také léčí. Pokud se týká přechozích informací, tak druhá operace zřejmě potíže s chrupavkou neřešila a neměla na ně vliv. Některé defekty na chrupavce se léčí jejím přenosem, což se provádí na ortopedických klinikách například v Motole.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: