Sul

(nezdravim,protoze vy taky ne.)kdyz je velky prijem soli vic jak 5g treba 10a vic , je lepsi zvysit prijem tekutin nebo to na sul nema vliv ?

Odpověď odborníka:

Dobrý den (já zdravím vždy), příjem tekutin může sůl naředit, nicméně to nejde "donekonečna"... pokud se hodně potíte, tak zvýšený příjem nevadí, jinak nadměrný příjem soli může v budoucnu způsobit vysoký krevní tlak, potíže s ledvinami apod.

MUDr. Vendula Bartáková
MUDr. Vendula Bartáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Postgraduální studium na Ústavu patologické fyziologie LF MU

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: