Šum v uchu

Dobrý den, měla jsem perforaci bubínku, při které mi šumělo v uchu. Můj ORL lékař mi říkal, že až se zhojí, tak šum zmizí. Dnes jsem byla na kontrole a doktor mi řekl, že perforace je již zhojená, ale šum stále trvá. Dá se s tím něco dělat? Pomohou třeba nějaké kapky nebo něco aby šum zmizel? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šumění v uších může být způsobeno více důvody, příčina může být ušního původu, z krční páteře nebo cévního původu,pokud u Vás došlo k vzniku tinnitu- šumění v uchu po poranění bubínku, nejpravděpodobněji to souvisí s tímto poraněním, po zhojení by šumění a zhoršení mělo ustat. Pokud tinnitus přetrvává, je vhodné zkusit léčbu vasodilatačními léky např.Gingio tbl, které jsou volně dostupné v lékarně. Další léčbu zhodnotí ORL specialista na základě otologického vyšetření,zda nedoprovází tinnitus i porucha sluchu nebo tlaku ve středouší atd.

MUDr. Marcela Vykydalová
MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie
Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: