Šum v uchu, tlak v hlavě

Dobrý den, je mi 66 let. Léčím se na vysoký krevní tlak. V roce 2002 infarkt, následná nedomykavost chlopně, v roce 2009 drobná mozková příhoda (slabší postižení v oblasti zraku), od mládí Raynaudův syndrom, v současné době taktéž esenciální třes. Už delší dobu tlak spíše nižší 115/70, točívá se mi hlava, menší tlak v hlavě, lékař léky na tlak snižuje, tlak je však zhruba stejný, mám však, proti dřívějšímu období, vyšší puls 70-90. Necelý týden mi intenzivně šumí v pravém uchu, s lékařem jsem to ještě nekonzultoval. Pravidelné čtvrtletní lékařské kontroly, nyní až v dubnu. Prosím poraďte. Mám zajít k lékaři, z důvodu šumu v uchu, již dříve? Děkuji, Milan

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vše závisí na intenzitě a frekvenci šumění. Je problém ve vnitřním uchu, mozku, ve sluchovém nervu.....?

MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.
MUDr. Ondřej Kalita, Ph.D.

Specializace: Neurochirurgie
Pracoviště: Neurochirurgická klinika FN a LF UP Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: