Šumění v uchu a závratě

Dobrý den,loni koncem března,ostrá vteřin.bolest v levém uchu až do mozku,strnutí půlky obličeje.Rychlá záchranná pomoc konstatovala neuralgii.Od té doby mám neustálé šumění v levém uchu a stupňující se závratě.Na ORL mi prováděli již 2x audiogram a prý je vše v pořádku.Prosím o radu,závratě a šum je neúnosný.Děkuji Jana,60 let,beru léky-vys.tlak

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šumění v uchu (tinnitus) i další příznaky jako jsou závratě, se dají přisoudit prodělané neuralgii. Komplexní vyšetřování může zahájit praktický lékař, pak předává pacienta dalším specialistům - kromě ORL je to například internista, chirurg, neurolog, rentgenolog,... Z Vaší strany: vhodné je vyvarovat se hluku, pomoci Vám mohou vitamíny (zejm.řady B, ale i A a E) či preparáty s Gingko biloba. Nutné je ale vyloučit další příčiny než jen neuralgii, může to být i právě vysoký tlak, ev. metabolické endokrinní či srdeční postižení.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Pravidelný pohyb chrání střeva
Články: Pravidelný pohyb chrání střeva
Pravidelným provozováním...
Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Články: Po menopauze hrozí infarkt. Pomůže hormonální léčba?
Na srdeční onemocnění umírá...
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Porucha jater se projeví i na rukou
Články: Porucha jater se projeví i na rukou
Jaterními chorobami, ať už...
Svědění není jen prázdninová záležitost
Články: Svědění není jen prázdninová záležitost
Znáte ten pocit, když vás...
Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Články: Víte, jaké jsou příznaky rakoviny prsu? Otestujte se!
Nečekejte, až vám lékař...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: