Šumění v uších po píchnutí piercingu

Dobrý den, už od svých 12let mám problémy se šuměním v uších avšak podle vyšetření na ORL mám sluch v pořádku(pravděpodobně mám tinnitus). Když mi bylo 12-14let(bohužel přesný věk si nepamatuji),tak jsem si do každého ucha nechala píchnout v pořadí 2dírku. Nikdy mě nenapadlo, že by šumění v uších mohlo být zapříčiněno dalšími náušnicemi. Avšak před dvěma měsíci jsem si byla v salonu píchnout 3dírku do ucha levého ucha a za pár dnů se mi v pravém uchu zvýšil šum v uších a stalo se mi už 2x, že jsem špatně slyšela,tak sem si musela nechat zopakovat větu. Myslíte, že se mi mohli narušit nějaké akupunkturní body jak jsem se dočetla na internetu? Pokud ano, tak dají se nervy v uchu zocelit tím, že náušnice vyndám a dírka mi zaroste? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Propíchnutím ušního boltce můžete dočasně narušit funkci konkrétního akupunkturního bodu, případně i funkčně návazujícího. Naštěstí zahojením ranky se bod přesune na oblast kůže v rance, nepřesztane fungovat, byť je malinko jinak lokalizován. Použití náušnice jej však můžete různě ovlivňovat, jak sedačně, tak dráždivě...Tinnitus reaguje na kupunkturní léčbu dobře, bohužel vyžaduje minimálně 15 akupunkturních sezení, často i víc než 25 léčebných sezení. navíc je vždy nutná spolupráce fyzioterapeuta v rámci vazby tinnitu na funkci krční páteře. Čínský a korejský akupunkturista proto nebývá pouze akupunkturista. U nás , v ČR se můžete s tímto spojením setkat také. Pokud otvor v ušním boltci necháze zarůst a nevznikne nepatřičná jizva, tak bude vše opěšt jako dříve.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: