Supraumbilikální kýla

Dobrý den, v červnu mi byla diagnostikována drobná supraumbilikální kýla vel. 21x6x17 s obsahem tukové tkáně, kýlní branka 4mm. Operace mi nebyla doporučena. Jsem aktivní sportovec, ráda běhám a jezdím na kole. Pracuji ve zdravotnictví a většinou se "tahám" s těžkými lidmy.Občas mě místo v oblasti kýly bolí. Chtěla jsem se proto zeptat, zda mám čekat, až se kýla zvětší a pak půjdu na operaci a jak to bude, až budu chtít otěhotnět. A ještě by mě zajímaly případné komplikace hernioplastiky. Děkuji za odpověď, hezký den

Odpověď odborníka:

Právě opoerace u malé kýly je zcela na místě, aby nedocházelo ke zvětšení kýly a větším obtížím. Operace kýly má propracované metody, po operaci můpžete sportovat i otěhotnět bez obav.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Články: Bojujete s vyšším krevním tlakem? Víme, co ho zvedá!
Vysoký krevní tlak přivádí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: