Susp.mikroadenom hypofýzy

Dobrý den paní doktorko, chtěla bych se zeptat. Byla jsem na mag. rezonanci hlavy a tam mi bylo zjištěno...ve střední přední části hypofýzy je slabě hypointenzivní ložisko o velikosti 5mm, Horní kontura žlázy nad ložiskem je lehce konvexně vyklenutá. Stopka je ve střední čáře. Mám prolaktin 801,3 a proto mě můj doktor poslal na mag. rezonanci. Po sléze mi nasadil tablety Medocriptine ....že prý se to neoperuje a tablety mi nádorek zmenší? Myslíte, že se v lednu příštího roku mohu pokusit o miminko? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zdenko, nejedná se o žádnou závažnou patologii, i když je samozřejmě nutné adenom sledovat. Prolaktin zpravidla rychle po zahájení léčby klesá a pak je bez problémů možné se o miminko pokusit. Lék se během těhotenství vysazuje a pokračuje se až po porodu a ukončení laktace. Občas se dokonce stává, že se adenom po porodu již znovu neobjeví. Držím palce a přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: