Svalek po zlomenině klíční kosti

Dobrý den, rád bych se zeptal na následující věc. Přede dvěmi měsíci jsem si zlomil klíční kost. Zlomenina dle lékaře nevyžadovala trvalou fixaci, nosil jsem popruhy, stahující ramena dozadu. Kost podle retntgenu v pořádku srostla , nicméně v místě zlomu se mi udělala poměrně velká boule. Lékař mi sdělil , že se jedná o tzv svalek, který zmineralizoval a zůstane natrvalo. Můj dotaz zní, co se s tím dá udělat a kam by jste mi doporučili se obrátit. Jsem z Prahy. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Svalek, který se vytvořil i nadměrně je reakcí na funkční léčbu, kterou jste absolvoval. Svalek se bude postupně zmenšovat u mladých lidí jeho změna postupuje rychleji. Pokud svalek nedělá potíže a jedná se jen zatím o kosmetickou změnu nevyžaduje léčbu. Zatím doporučuji vyčkat a případnou chirurgickou kontrolou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: