Svalová slabost

Před rokem jsem dostala "chřipku"?? projevující se bolestmi svalů zad a všech končetin spojenou se slabostí rukou a nohou, prakticky znemožňující chůzi. Během cca 1.měsíce se stav lehce zlepšil především ruce, pravá noha však začala podklesávat v koleni a chodidlo volně plácat, při chůzi se stav zhoršoval do maximálního vyčerpání, vyčerpání se dostavovalo i během jednoduché domácí práce, prvním příznakem byl vždy třes a drkotání zuby, postupem roku se stav zhoršoval a přidala se i druhá noha. Jakákoli fyzická činnost způsobuje neadekvátní únavu a pocení, v případě že činnost včas nepřeruším dochází k fyzickému kolapsu. Neustále se vrací bolesti svalstva celého těla a po každé vlně trvající několik dní se stav o něco zhorší. Prakticky celý rok mám pocit jako při chřipce. Vyšetřena jsem byla na neurologii velice podrobně, ale bez výsledku, zdravotní problémy jsou připisovány psychice, ale ačkoli jsem v péči psychiatra a psychologa po celý rok léčba je bezvýsledná. Podstoupila jsem 14. denní fyzioterapii po které se stav opět zhoršil- připojila se zhoršující se slabost druhé nohy. Také podstupuji bowen masáže. Podle terapeutky mám pravou stranu energeticky "mrtvou", po proceduře mám několik dní silné bolesti celého těla.

Odpověď odborníka:

Chápu, že Vás potíže velmi trápí a omezují v běžném životě, musím se ale omluvit - k podobnému stavu se nelze takto přes internetovou poradnu vyjádřit. Bez znalosti celé řady údajů, které se Vašeho zdravotního stavu, přesných výsledků proběhlých vyšetření (skutečně Vám na neurologii řekli, že Vám "nic není?") a bez možnosti provést tělesné vyšetření by jakákoliv byť dobře míněná rada mohla být hrubě zavádějící. Je nutné se obrátit na toho lékaře, který Vás zná nejvíce a který má výše uvedené informace k dispozici (měl by to být Váš praktický lékař). Pouze ten může posoudit, zda v dosavadním postupu nebylo např. něco podstatného opomenuto... Ještě jednou se tedy omlouvám a přeji Vám, ať se příčinu Vašich potíží podaří odhalit a najít i způsob, jak Vám ulevit.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Články: Bolest břicha po jídle? Na vině může být slinivka!
Běžné zažívací obtíže lidé...
Postižení periferních nervů má více podob
Články: Postižení periferních nervů má více podob
Periferní neuropatie je...
Ryby pro nemocná játra
Články: Ryby pro nemocná játra
Jaterní dieta je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Antidepresiva a zvýšená hladina prolaktinu v krvi
Články: Antidepresiva a zvýšená hladina prolaktinu v krvi
Při pohledu na podzimní...
  Máte doma alergika? Pečlivě zvažte, v jakém prášku mu vyperete oblečení
Kapavka
Články: Kapavka
Kapavka, gonorea, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: