Svalová slabost končetin

Dobrý den, doplňuji svůj dotaz ze 16.1. Dotaz zní: je mi 32 let a již cca 3 měsíce mám pocit jakési svalové slabosti na pravé straně, přesně v pravé noze, zejména v lýtku a navíc v chodidle i pocit neklidu, něco mezi mravenčením, trpnutím a zvýšenou pulzací, dále mám pocit slabosti v pravé paži (méně než v noze), občas mi i trochu mravenčí pravý malíček a také mi zaléhá pravé ucho, to se někdy přenáší do levého. Tyto pocity trvají několik dnů, pak buď úplně odezní nebo se zmírní a za několik dní to začne znovu. Někdy mi ve spánku trpnou pravé končetiny, i když na nich neležím. Když více pracuji a hýbu se, tak se stane, že pocity odezní nebo je prostě nevnímám, někdy mi při déletrvajícím pohybu odlehne ucho. Asi bych měla dodat, že jsem na rodičovské dovolené, s 2 letým dítětem spím v posteli, syn se na mě stále „lepí“, takže spím dlouhodobě špatně a nepohodlně. Již cca 9 let mám problémy s bolesti v oblasti L5 a kříže vpravo, prý jde celkově o svalovou disbalanci, občas se mi něco v oblasti Si zablokuje. Krční páteř mě nebolí, nicméně ji mám prý v hrozném stavu. Také trpím na latentní tetanii (ta se u mě ale většinou projevuje pocitem nemožnosti se dodechnout) a na pravé končetině mám reflux chlopně, jinak mám žilní systém v pořádku. Na ORL vyšetření jsem byla, lékař nic nezjistil, předepsal mi ginkgo biloba na prokrvení, to užívám cca 4 dny, zlepšení zatím nepozoruji. O co by se mohlo jednat? Mohl by mi neurolog nějak pomoci?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreo! Vaše doplnění dotazu dosti mění situaci. Pakliže je to tak, jak píšete, na prvním místě bude jakási "páteřní hygiena". Dítě musí do vlastní postýlky a to hned. Vy se v noci potřebujete vyspat dobře a pohodlně!! Pokud máte nekvalitní postel/matraci, pak investujte do svých zad! Potíže jsou dost možná způsobeny svalovou nerovnováhou v oblasti páteře. Dobré spaní k řešení ale stačit nebude. Cvičte! Cvičení páteře sleduje dva účinky : 1 - páteř uvolnit, rozhýbat, protáhnout 2 - posílit svaly trupu včetně šikmých břišních Cvičit ať Vás nauří RHB lékař nebo fyzioterapeut. Velmi vhodná je pro Vás klasická (hatha) jóga. Vyšetření u neurologa je ale jistě na místě, aby vyloučil závažnější (a méně pravděpodobné) příčiny Vašich potíží. Neodkládejte jej.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: