Svalové napětí v musculus cremaster

Dobrý den pane doktore, chtěl bych se Vás zeptat ohledně svalového napětí ve svalu musculus cremaster. Zhruba před rokem jsem chytil pohlavní kvasiknovou infekci, po půl roce neúspěšné domácí léčby jsem byl léčen na kožním "vyléčen", ale po měsíci se mi obtíže vrátily a nedařilo se. Byl mi nalezen zlatý stafylokok, nasazeno několik antibiotických mastí, které situaci zhoršily. Začalo mne svědět i v močové trubici. Na internetu jsem se dočetl, že stafylokok může napadnout organizmus, vlézt do svalů apod. A začal jsem dost propadat stresu. Jednoho večera když jsem začal užívat ATB Cotrimoxazol se mi začaly přitahovat varlata k tělu (při předklonu nebo při sedu s roztaženými nohami varlata opět klesla) a toho večera také propukla silná bolest varlat - myslel jsem, že jde o zánět. Na urologii krom mikrokalcifikace nenašli nic a diagnostikovali "výrazně bolestivé úpony břišních svalů a třísel". Chodím sem tam do posilovny, je možné, že jsem úpony přepnul, ale nejsem si toho vědom. Teď po několika týdnech bolesti odezněly, ale varlata se pořád přitahují k tělu - při fyzické zátěži (chůze do schodů apod.) cítím, jak mne to pne od nadvarlete podél břišních svalů na obě strany. Myslíte, že celý problém je opravdu ve fyzické zátěži? Může se jednat o počínající kýlu? Nebo je možné, že jsem si všechny tyhle problémy přivolal psychicky - že se mi stafylokok dostal do pánevní oblasti? Můžete mi prosím poradit, jak v této situaci postupovat? (Oblast prohřívám, protahuji co nejčastěji, a když jdu do posilovny, snažím se co nejméně zatěžovat břišní svalstvo). Předem děkuji a s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den ,kvasinková a později stafylokoková infekce svědčí o momentálně snížené imunitě , pokud je imunita silná nemají kvasinky ani stafylokok šanci ,po léčení kvasinek a později stafylokoka Antibiotiky byla imunita jetě více narušena ,protože ATB poničí také zdraví prospěšné bakterie ve střevě.Pokud i za této situace dále vyčerpáváte organismus cvičením v posilovně -není to optimální. Co tedy dělat? 1.vemte si na chvilku cca 4 týdny volno z posilovny2.doplňtě hořčík a Zinec ,které Vám jistě chybí(hořčín například preparát Dologran v lékárně a Zinec-stačí jíst dýňová semena a k tomu beta karoten.Na osídlení střev lactobacily je vhodný jogurt , nebo probiotika z lékárny.Na stafylokokovou infekci je nejúčinější "koloidní stříbro" které likviduje nejenom bakterie ale i viry a kvasinky,přitom nenarušuje imunitu . Koloidní stříbro lze objednat na internetu a používá se jak zevně/na kožní potíže/tak vnitřně což se ale nyní nesmí z rozhodnutí Evropské komise uvádět například na internetu..Kolidní stříbro používá pro své kosmonauty amer NASA ale i Rusové,protože není účinější a bezpečnější ATB ,dále si najděte na internetu termín : lněný olej ,dieta Budwigové-lněný olej se dává do tvarohu nebo do jogurtu a díky obsahu nenasynených omega 3 AK velmi rychle pročiťuje organismus a mizí záněty. tedy:pauza od cvičení , posílení imunity ,likvidace stafylokoka .´boj proti zánětu Pokud potíže přetrvají kontaktujte urologa

prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc
prim. MUDr. Jaroslav Pišvejc

Specializace: Rehabilitace a fyzikální medicína
Pracoviště: Lázeňský hotel MONTI SPA, Františkovy Lázně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Trápí vás úporné průjmy? Zkroťte je pomocí účinné diety!
Články: Trápí vás úporné průjmy? Zkroťte je pomocí účinné diety!
Mezi nejčastější komplikace...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Plicní embolie
Články: Plicní embolie
Plicní embolie je vmetení...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: