Svalové záškuby

Dobrý den, od posledni chripky mám svalovou slabost, ktera zesiluje , jak v dolni , tak i horni koncetine, prevazne na lytkach jsou videt nepretrzite svalove zaskuby. Chuze ze schodu ci do schodu je obtiznejsi a v posledni dobe mam fascikulace i na zvykacim svalu na leve strane a na chodidlech . Za posledni tyden mam bolesti svalu v nohou a na predlokti. Po odberu krve mi zjistili zvysene hodnoty kreatinkinazy, laktatdehydrogenazy a cirkulujici imunokomplexy. EMG se delalo pred 2 tydny , hodnotili se jen 3 svaly a pani doktorka rekla, ze na vylouceni als to nestaci. Mam strach z ALS je mi 41 let.Mam duvod k obavam?

Odpověď odborníka:

Dobrý den,bohužel Vám Als nemohu vyloučit,ale průbéh a difúznínípostǐzeni stejně jako laboratorní testy nejsou pro tuto chorobu typické,budete muset řešit na specializovaným pracovišti Kl

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x