Svalovec stočený

Dobrý den. Prosím vás mám dotaz před 24. dny kupoval můj brácha údajně v řeznictví v Litoměřicích vepřové maso myslím že to byla krkovice, kterou jsme večer grilovaly. Maso bylo ugrilované kvalitně, jenže uvnitř masa byla žíla v které byla krev a já jak sem kousl tak mi vstříkla ta krev do úst. Myslel jsem že je to šťáva, ale nebyla. No bohužel jsem to zjistil až později. Já bych se vás tímto chtěl zeptat jaká je pravděpodobnost nakažení svalovcem, protože včera po 23. dnech sem začal mít bolesti břicha, průjem a boleli mě stehenní svaly, ale po jednom dni to skončilo a už je mi dobře myslíte že se mohla projevit inkubační doba nebo jen jeden den byla spíše nějaká střevní chřipka..?? A ještě by mě zajímalo pokud se svalovec dostane do svalstva už je to neléčitelné a v podstatě 100% smrt jedince..?? Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Nákaza svalovcem je z kupovaného masa prakticky nemožná, protože je maso veterinárně kontrolováno. Nákazy se tedy obávat nemusíte. Z přiložené fotografie nemohu na žádnou infekci usuzovat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x