Svaly

Dobrý den může mi při nesprávném cvičení narůst špatně sval nebo nebude jen efektivita tak vysoká

Odpověď odborníka:

Dobrý den Eriku, děkuji za dotaz. Není pravda, že by Vám při nesprávném cvičení špatně narostl sval, mohlo by se však stát, že se natáhne, "utrhne" šlacha (úpon kotvící sval ke kosti), nebo si způsobíte obtížně odstranitelnou bolest svalu, nebo celé svalové partie, bolest zad, posunu nervosvalové ploténky, jinými slovy cvičit např. v posilovně jiným způsobem, než je doporučeno je velký hazard, který bohužel může způsobit dost závažný úraz, proto Vám to vřele nedoporučuji. S pozdravem, Kristýna Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Zánět slepého střeva vzniká...
Masáž srdce je při první pomoci důležitější než umělé dýchání
Pozor na škrkavky!
Články: Pozor na škrkavky!
Škrkavka dětská, latinsky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: