Svědění

Jsem po operaci nohy-vyčištění cysty kostní a její doplnění. Vznledm k prevenci a mému flebolymfedému a alergii na acylpyrin si píchám fraxiparine do břicha, již 3 týdny a ještě 3 týdny budu. Kromě občasných modřin vše bylo ok. Nyní mi 2 dny neskutečně svědí břicho, beze změn,bez vyrážky. Desinfikuji Dettolem. Co mám dělat, jak to řešit? K lékaři jdu až za 3 týdny.Po celou dobu beru ještě Detralex a Zenaro. Může to být alergická reakce i po takové době? Nebo alergie na desinfekci? Mám pokračovat a jak zmírnit svědění?. Děkuji za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Svědění může být příznakem alergie,ale může se také jednat "jen" o suchou pokožku.Vzhledem k tomu,že nemáte v místě vyrážku,přiklonila bych se k druhé variantě.Vysušení je způsobeno opakovaným potíráním desinfekcí.pokožku promastěte ,nejlépe inertním olejem.

MUDr. Marie Vaňačová
MUDr. Marie Vaňačová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Soukromá ordinace praktického lékaře pro dospělé, Tábor

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: