Svědění

Dobrý den, již po několikáté v tomto roce mě trápí svědění a časté mykózy. Myslíte si, že by mi mimo jiné mohl pomoci Wobenzym? Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Adélo, Wobenzym by vám pomoct mohl, ale podle mně je to zbytečně nákladná preventivní léčba. Opakovaným mykozám můžete předejít, pokud budete dodržovat preventivní opatření. Nosne jen prodyšné spodní prádlo, nevhodná jsou tanga. Omezte intimní hygienu - pochva a kůže intimních partií ženy je velmi citlivá, častým mytím se vysušuje, mění se prostředí v pochvě, které za normálních okolností brání pomnožení kvasinek a pokud se žena často myje, tak nemůže dojít k přirozenému obnovení tohoto prostřední. Doporučuji pize sprchování a to obden a na intimní hygienu používat specielní kosmetiku, př. Lactacyd. Do stravy je nutné doplnit probiotika, bud ve formě jogurtů, nebo tablet. Strava by měla být pestrá s omezním cukrů, pravidelný pohyb a omezení stresu. Pokud se léčíte k mykozou, tak se musí léčit i váš sexuální partner. Muž je většinou pouze přenašeč kvasinek, bez příznaků či obtíží a tak může opakovaně způsobit mykozy u své sexuální partnerky. Pokud vás mykozy trápí opakovaně, tak je vhodné vyšetřit u vás metabolismus cukrů, protože při poruše metabolismu cukrů, či cukrovce můlže být jediným příznakem opakování kvasinkových infekcí

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: