Svědění, a pálení penisu a brnění kůže

Dobrý den, v srpnu letošního roku jsem měl chráněný styk, ale s nechráněný orálním s nepřiliš ověřenou osobou. Pár týdnů na to se mi vyskytly problémy: pálení a jakoby řezání na špičce penisu. Zašel jsem na urologii, tam mne prohlédli a udělali statim vyšetření moči, kde byly údajně nějaké bílé krvinky a ihned mě odeslali na vyšetření na venerologii a zároveň mi nasadili na 5 dní AZITROX 500mg, Na venerologii mi udělali z moči test na chlamýdie, mykoplazmata atd - negativní (za týden mám ještě jít na HIV a syfilis), poté jsem opět šel na urologii, kde jsem jsem dostal mastičku Canesten, kvůli zarudnutí penisu. Po dalších dvou týdnech potíže přetrvávali, měl jsem lehký sklovitý výtok po ránu, pálení penisu a brnění kůže na varlatech, tříslech a vnitřní straně stehen, urolog mi udělal opět test moči a s větou, že už neví, co se mnou má dělat, tak mi nasadil na 10 dní antibiotika Doxybene. Řekl bych, že poté se to lehce zmírnilo, ale potom se vše kromě výtoků vrátilo, navštívil jsem opět urologa, který už se mnou nic nevymyslel. Tak jsem se objednal na kožní, kde mě prohledli, a dali nejaké mastičky, jelikož jsem měl lehkou zápařku v třísle, ale konstatování bylo, že kdybych měl syfilis, tak už to vypadá úplně jinak, a co se týče kůže atd, že nevidí nic problematického-se slovy oni vás přeléčili snad na úplně všechno, a odkázali mě na neurologii. Tam mě prohlédli a konstatovali, že jsem v nadměrném stresu a že brnění kůže varlat a třísel tím může být vyvoláno. Doporučili mi koupit si doplněk stravy s hořčíkem a naordinovali lexaurin 1,5 mg na noc a půlku přes den. Za týden jdu preventívně ještě na to HIV a syfilis kvuli inkubační době a poté opět na neurologii. Kůže v tříslech, pod a na varlatech brní nebo řeže-a nahoře v penisu řeže nebo pálí. Občas pocítím, jak to zabrnění proběhne až nahoru a citím to lehce na stranách spodní čelisti obličeje. Občas je sezení na židli naprosto šílené, takže člověk musí začít raději chodit - práce v kanceláři ja pak o to težší. Bohužel už toto řeším poměrně dlouho - od září tohoto roku a začínám pochybovat, že se mnou někdo něco vůbec udělá. Nemáte prosím nějaký nápad, na co se zaměřit? Děkuji, Honza.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Honzo. Váš urolog Vás léčil antibiotiky, protož předpokládal infekci mykoplazmat či chlamýdií, které by mě ve Vašem případě taky napadli jako první. Následně Vám ordinoval antimykotikum v masti, aby zaléčil případnou plísňovou infekci. Doxybene by mělo taky působit na mykoplazamat a chlamýdie, takže by jste měl býti vůči těmto dvěma baktériím přeléčený - pokud jste dodržel následující: 1) že jste po tom rizikovém styku neměl styk se svou stálou partnerkou; 2) pokud máte stálou partnerku a měli jste spolu styk před zahájením léčby a v průběhu ní, tak je nutné, aby byla součastně s Vámi přeléčená Vaše partnerka, protože i když Vás léčí správně, každým dalším stykuem se nakazíte znovu od partnerky - postačí terapie azitromycinem 500mg 1xden po dobu 3 dnů ( léčit by jste se měli součastně! a po dobu léčby se doporučuje sexuálně abstinovat). 3) Pokud stálou partnerku nemáte, tak by bylo vhodné znovu provést serologické testy na chlamýdie a sledovat, jak se vyvíjí titr jejich protilátek. Taky lze odebrat krev na kultivační vyšetření, aby se vyloučila diseminace baktérií ( myslím Candidu ) do krve. Pak by ste musel býti přeléčen antimykotiky celosystémově ( v tabletách).

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Honzo a co to tedy bylo? | Od: lada | 4.11.2014 20:22
Tal už uplynula delší doba od vyšetření...tak co to bylo Honzo,
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: