Svědění, pálení konečníku

Dobrý den, je mi 20 let a mám problémy se svěděním a pálením konečníku. Problémy zatím trvají zhruba týden především k večeru či při vylučování. Tento problém nastal po dobrání antibiotik. Před 14 dny jsem byl na pohotovosti s velkými střevními potížemi a zánětem ledvin. Oba problémy trvaly asi týden. Dostal jsem antibiotika Ciprinol s probiotiky. Dnes to není ani týden od zmizení střevních potíží a mám je znovu. Mám křeče ve střevech a nic v sobě neudržím. Stolice je světlá, řekl bych trochu hlenovitá, zda je to vůbec možné s doprovázejícím pálením konečníku. Návštěvu lékaře bych chtěl odsunout na poslední možnost, zda to půjde. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Může se jednat o kvasinkovou infekci kůže po dobrání antibiotik, ale také o řadu dalších onemocnění. Vzhledem k tomu, že u vás trvají delší dobu průjmové obtíže s příměsí hlenu, návštěva lékaře by byla velmi vhodná, včetně provedení kultivace stolice (riziko postantibiotické kolitidy, klostridiová infekce) ev. kolonoskopického vyšetření k vyloučení nespecifického střevního zánětu.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x