Svědění, pálení vulvy.

Dobrý den, prosím o váš názor. Je mi 39 let, jsem těhotná 22 týden a před lety jsem prodělala konizaci děložního čípku. Nyní asi již čtyři měsíce pociťuji značné svědění, pálení, na vulvě zevně, pouze však na jednou místě nahoře pochvy, v jakoby rozestupu na velké pysky a mezi nimi pouze nahoře , nahmatám i malý otok, vyvýšeninu... Na prohlídce jsem byla, svědění vždy pokračovalo, nerozšířilo se na celou oblast pochvy. Canesten nezabírá, ani globule vkládací. Na prohlídce u gynekoložky jsem byla odeslána na konzultaci k odborníkovi pro podezření na rakovinu, předrakovinový stav na vulvě. Na netu jsem si přečetla, že v 90 % je tato forma rakoviny smrtelná. Myslíte, že já jdu včas, nebo se mám hodně bát? A jak by se to řešilo v mém těhotenství, operace a tak? Velmi děkuji za váš názor, JanA.

Odpověď odborníka:

Nepropadejte zbytečně panice,o rakovinu se téměř jistě jednat nebude,v této lokalizaci se ve vašem věku vyskytuje jen vyjímečně a také údaj o 90 procentní smrtelnosti není reálný, bude se pravděpodobně jednat o drobné dystrofické změny,odebere se cytologie případně malý vzorek na histologii a pak budete pravděpodobně jen sledovaná, v graviditě omezujeme zákroky na minimum a zdaleka není jisté zda i po porodu bude nějaký zákrok nutný, zachovejte klid. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x