Svědění pochvy

Dobrý den paní doktorko, mám takový problém. Jsou to asi 4dny co se u mě vyskytlo svědění pochvy z neznámého důvodu. Proto bych Vás chtěla požádat o radu, co mi doporučíte. Myslím si, že se jedná o kvasinkovou infekci, ale nedokážu to 100% posoudit, protože jsem nikdy gynekologické problémy neměla. Je mi 20 let, antikoncepci užívám 4 roky a nikdy se nic podobného nevyskytlo. Chtěla bych se zeptat, jestli je možné použít krém Canesten nebo vaginální čípky Gyntima aniž bych musela navšívit gynekologa. Děkuji za radu. Elis

Odpověď odborníka:

Dobrý den, svědění pochvy skutečně často způsobuje kvasinková infekce, ale nejen ta, a kromě infekcí může být svědění způsobeno neinfekčními příčinami. Je proto lepší nechat se prohlédnout u gynekologa, abyste měla jistotu, a také abyste dostala přesný návod, jak se přeléčit - nedoléčená kvasinková infekce se zpravidla buď stává chronickou nebo se často vrací, navíc pokud by to opravdu byla kvasinková infekce, je nutné přeléčit i sexuálního partnera.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: