Svědění šourku

Dobrý den. Už asi rok mám až pichlavé svědění v oblasti šourku.Přes noc je klid a svědění je nejvíc,když sedím a kůže šourku se dotýká kůže stehen,nebo i spod.prádla.(stoprocentní bavlna máchaná v octě),v leže je svědění mírnější a jako by se přelévalo z leva doprava a zase zpo chvíli zpět.Mám pravděpodobně i mírně zbytnělé mazové žlázy v tom místě a připadá mi,jako bych v těch váčcích měl střepy,jak to dokáže někdy bodat.Byl jsem na kožním,ale masti(ani koritkoidní Belogent) ani léky proti svědění nepomáhají.Může to být od těch mazních žláz?Kožní doktorka už mě nechce léčit,prý to asi není kožního původu(pokožka nejeví žádné klinické změny).Svědění je ale opravdu někdy až moc nepříjemné. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže skutečně nemusí být kožního původu. bylo by dobré vyloučit celkové příčiny svědění ( cukrovka, játra...). Pokud jste v noci bez obtíží, mohlo by jít i o psychogenní původ. Další možností jsou hormonální změny v tomto věku. Mazové žlázy s tím asi nemají nic společného.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: