Svědění těla

Dobrý den, popravdě pořádně nevím, kam tento dotaz zařadit, zdali do tematiky alergie, imunity, kožních obtíží nebo psychiky... Je mi 24 let a již přes dva roky mne trápí svědění kůže (v oblasti hlavy, prsou a zad a horních končetin), bez známek jakékoliv vyrážky. Pakliže se začnu drbat, kůže pochopitelně pouze zčervená. Domnívám se, že prvotní příčina nastala, když jsem dostal alergii na jakási antibiotika proti angíně - tehdy se mi pravděpodobně narušila imunita. Do té doby jsem totiž na alergie vůbec netrpěl. Podstoupil jsem vyšetření krve, interní testy mám v pořádku, játra také. Alergoložka mi zjistila alergii na roztoče a jarní pyly. Svědění mám však permanentně, nehledě na roční období, někdy je ovšem slabší, jindy silnější, občas se vyskytnou dny, kdy mám relativní klid. Svědění je někdy velmi úporné, až k zoufání, neboť mi znemožňuje dělat některé činnosti, činí mě podrážděnějším. Někdy je doprovázené pálením očí. Všiml jsem si také, že mne tělo svědí zejména, když cvičím nebo jsem v sauně, jakmile se začnu jen více potit. Je možné, že s psychickým vytížením a stresem se stav zhoršuje. Bral jsem Claritin, Xados a Desloratadin, prášky zabírají však jen někdy. Nerad bych je ovšem bral doživotně. Podobně mi pomáhaly různé bylinné čaje, které zabíraly jen na dobu dočasnou. Myslím, že by se měla léčit příčina, a ne projevy potlačovat prášky. K homeopatii jsem spíše skeptický. Může tento problém souviset s psychikou? Děkuji za odpověď Jan

Odpověď odborníka:

Pane Jane, popisujete svůj problém, se kterým si v podstatě klasické postupy neumí zcela poradit a příčina není jasná. Něco jste již zkoušel podniknout (vyšetření, léky) a něco byste ještě vyzkoušet mohl: 1) Psychika se může zajísté podílet, osobně se domnívám, že největším přínosem by pro Vás v tomto směru bylo absolvovat tzv. regresi (v bdělém nebo případně v hypnotickém stavu), při které se dá vypátrat a odstranit původ problému. Poskytují regresní terapeuté. 2) Sám můžete přispět k posilování vnitřní rovnováhy ve svém organismu a odolnosti vůči stresu např. nácvikem a praktikováním meditací. 3) Doporučuji zajímat se o hodnotu pH Vašeho organismu (měřit nejlépe z moči kolem poledne), a je-li nižší než 6,8, zaměřit se pak na zjištění a odstranění možných parazitálních mikroorganismů. Kromě lékařského postupu zde existuje i účinná alternativa - diagnostika a likvidace případných parazitů přístroji Oberon, Zapper, ev. plazmový generátor (poskytovatelé na netu). 3) Je škoda, že jste skeptický k homeopatii, neboť právě ta umí vyřešit i příčinu. Možná by Vás ale oslovila autopatie, což je celostní sebeléčba, jež si umí poradit i s nejasnou diagnózou, odstraňuje příčinu a postupně navrací plné zdraví vč. psychické stability. Je speciálně určená pro vleklé, chronické a odolávající problémy. Seznam poradců je na netu. Držím Vám palce.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: