Svedeni trisel

Dobrý den, před deseti dny přítelkyně měla problém s častým a pálivým močením, doktor jí řekl, že u žen se to občas stává bez jakékoliv příčiny. Dostala 5-denní antibiotika ( 5 tablet ) Trimethoprim 300mg. Již po 2 dnech měla po problému ale antibiotika dobrala. Měly jsem sex asi 4 den ( což asi nebylo rozumné ) a hned druhý den mě začala svědit předkožka a po ohrnutí byla červená. Po zběžném hledání problému jsem koupil Canesten. Řekl bych, že zrudnutí zmizelo po 4 dnech užívání, ale stále mě svědí špička předkožky a je trochu zarudlá a zdá se mi že mám i zarudlý šourek ( blízko tříslům ). Nežijem v ČR, takže sem hledal nějakou levnější variantu vyléčení, ale nevím zda dělám správně. Mohl bych dostat radu co mám dělat? DěkujiOdpověď odborníka:Pravděpodobně po využívání antibiotik u Vaší přítelkyně se pomnožily kvasinky a Vaše přítelkyně je tedy přenesla na Vás. Doporučuji Vám oplachy v octové vodě(cca 1deci 8% octu na 1 l vody)a delší dobu používat oba dva Canesten Dobry den, dekuji za odpoved, predesla konverzace mi pomohla. Behem par dnu pouzivani canestenu a oplachu s octem jsem se zcela zbavil zarudnuti a svedeni predkozky. Ale dnes to je pres dva tydny co se nemohu zbavit svedeni pouze na trislech. Je tato doba trvani normalni ci uz bych mel navstivit radeji lekare ? Mohl by se tento problem zhorsovat kdybych se nelecil svepomoci spravne ? Cetl jsem nekde o oplachu extraktu s hermankem ci hrebickem, mohl bych to vyzkouset ? Pouzivam pouze jeden obycejny canesten. Prodavaji tu pouze 3 a 6 denni a pak obycejny canesten bez jakehokoliv dalsiho upresneni. Mel bych zvolit jiny? Dekuji za vycerpavajici informace

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kvasinková infekce může trvat delší dobu, doporučuji terapii cca ještě jeden týden po vymizení kožních projevů 2x denně, používáme např. Canesten , Imazol nebo Batrafen. Ve stejné době by se též měla léčit partnerka, aby jste si to dále nepředávali. Ve tříslech se může jednat o zapaření, aplikujte stejný krém. Oplachy s heřmánkem dělat můžete, ale pozor může způsobovat alergie. LRJ

MUDr. Lucie Růžičková Jarešová
MUDr. Lucie Růžičková Jarešová

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: L - DermaMedEst s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: