Svědění v krku

Dobrý den, již dlouhodobě mě obtěžuje častý pocit svědění v krku s nutkáním na kašlání. Pocit zahlenění, které nejde vykašlat, sucho v ústech, občasné píchání v uších, hlavně po ránu. Při větší zátěži ( mluvení ) pocit sevření v krku, jakoby oteklého, až ztíženého dýchání. Únava hlasivek, špatně se mi mluví, zpívá - pocit sevřenosti. Dlouhodobě - léta se mi na mandlích tvoří čepy, po opakovaných výtěrech - vše v pořádku. Sliznice jsou často zarudlé, občas se na zadní straně tvoří jakoby puchýřky. Absolvovala jsem všechna možná vyšetření ( ORL, PLICNÍ, ALERGOLOGIE - bez nálezu, pouze při zhoršení stavu na ORL diagnostikován zánět krku - antibiotika, nezabrala, po 3 týdnech další antibiotika ( biseptol ), též bez výsledku. Nasazená vakcína ribunol - zatím bez výsledku. Problémy jsou vždy mnohem horší od května do října, přesto se žádná alergie neprokázala. Potíže jsou nepříjemné, snažím se na ně zvyknout, ale omezují mě v některých činnostech. Mám zkontrolovanou i štítnou žlázu, též v pořádku. Hlasivky prý hladké, přesto já i okolí zaznamená změnu při mluvení, zpěvu. Pracovně hodně mluvím, pokud jsou obtíže větší, je to únavné až bolestivé.Vyzkoušela jsem i léky na uvolnění hlenu,bez výsledku. Moc děkuji za radu, již nevím, kde hledat pomoc.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když alergie nebyla prokázána, zkusila bych cca na měsíc užívat anithistaminika s imunomudulačním účinkem - volně se dá koupit např. Xyzal - užívá se 1tbl. denně. Lokálně při svědění zkuste kloktat Vincentku , nebo solné roztoky. Alergologické testy bych zopakovala cca po roce, zda-li se nález nezmění.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Články: Gynekologické operace mohou být příčinou řídnutí kostí
Osteoporózou a komplikacemi...
I mráz může poranit kůži
Články: I mráz může poranit kůži
Mráz dokáže kromě krásných...
Bronchitida (zánět průdušek)
Články: Bronchitida (zánět průdušek)
Pod pojmem bronchitida se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x